Detalii de știri

Festivalul Internațional de Dans din Monaco – decembrie 2004

Recent, Monaco a fost scena pentru marele Forum bienal de dans. Evenimentul a avut loc între 14 și 18 decembrie 2004 și a avut loc în principal la Grimaldi Forum. Cele patru zile s-au desfășurat pe diferite niveluri:

  • Spectacole ,
  • Forum multimedia ,
  • Dansează pe ecran ,
  • Proiectul ADvANCE ,
  • Audiție pentru primul loc de muncă ,
  • Expoziții – monografice și tematice, expoziția de fotografie a lui Karl Lagerfeld,
  • Rendez-vous – oportunități extraordinare deschise publicului de a întâlni coregrafi celebri din întreaga lume.

Cele mai notabile spectacole au inclus Orfeo ed Euridice, de Emio Greco/PC și Opera North / Olanda, Marea Britanie și Fairy, de Jyrki Karttunen and Co / Finlanda, Henry Oguike Dance Company din Marea Britanie și Compania Maria Pages, o companie spaniolă care îmbină flamenco cu standardele jazzului contemporan.

festivalul internațional de circ monte carlo

Ceremonia premiilor Nijinsky 2004 a avut loc pe 18 decembrie la Forum Grimaldi din Monte Carlo. Cele mai râvnite premii au fost acordate lui Nicolas Le Riche de la Ballet de l’Opera National de Paris şi interpretei române Alina Cojocaru de la London Royal Ballet la categoriile dansatoare şi dansatoare.

Forumul multimedia a constituit o modalitate inovatoare de a conduce dansul dincolo de limitele gravitației și ale constrângerilor de spațiu scenic, legând noi legături cu alte arte – muzică, film, arte vizuale. Proiectele multimedia au reunit coregrafi, scenografi, muzicieni, graficieni etc. au fost acceptate: software-uri, piese coregrafice live folosind dispozitive numerice și instalații coregrafice.

Au fost 142 de candidați din 29 de țări. Premiul SACD a fost acordat proiectului nefinalizat „Donât ask the Blond” inițiat de Cosmin Manolescu în colaborare cu Kira Riikonen și Roberto Casarotto. Proiectul reunește munca colectivă a coregrafilor și a altor artiști din Finlanda, Italia și România și va fi dezvoltat în 2005. Spectacolul final va fi însoțit de creații vizuale și sonore. Zece persoane din public vor fi invitate să participe de fiecare dată la spectacol. Premiera va avea loc în Finlanda, în iulie 2005.

Secțiunea Dance on Screen a fost menită să ofere producătorilor audiovizuali și companiilor de dans oportunitatea de a întâlni parteneri precum directori de festivaluri, programatori de teatru, radiodifuzori TV, jurnaliști media generali și de specialitate în vederea dezvoltării, promovării și marketingului viitorului proiecte.

festivalurile de la monaco

Rezultatele proiectului ADVANCE au fost prezentate la o conferință în cadrul Monaco Dance Forum. Acest proiect a fost inițiat în urmă cu trei ani de către Organizația Internațională pentru Tranziția Dansatorilor Profesioniști (IOTPD) cu scopul de a îmbunătăți provocările întâmpinate de dansatorii profesioniști la trecerea la o carieră post-dans.

Pe 14 și 15 decembrie, 100 de dansatori preprofesionali selectați din întreaga lume au avut ocazia să obțină primul lor contract cu normă întreagă la Audiția First Job. Audiția a constat dintr-o clasă de balet clasic și un atelier contemporan cu un coregraf invitat. Prima audiție pentru job s-a încheiat cu ceremonia de decernare a burselor care a avut loc pe 16 decembrie la „Espace Karrement” (Grimaldi Forum) în prezența ASR Prințesa Caroline de Hanovra.

Prințesa Caroline, care este președintele Baletului Monte Carlo, fondat de Prințesa Grace, a muncit din greu pentru a-și îndeplini visul mamei sale de a face din dans o parte esențială a vieții culturale a Monaco. Cele mai importante momente ale Forumului, care au culminat cu seara premiilor Nijinsky la Salle des Princes a Grimaldi Forum, au fost marcate de prezența ei.

Share

Categorii

Profil social

Now! Get a Free Contact Our Agent To Get A Quote